BETTINA BARTY BOTANICAL
Nemlendirici Maske
15 ml

Salatalık, avakado yağı, aloe vera özleri, E vitamini, ve B vitamini ile cildi nemlendirir, ferahlatır ve kan dolaşımını güçlendirir. Cildin daha ferahlamış ve daha pürüzsüz, yumuşak ve daha esnek görünmesini sağlar. Genelde kuru ve hassas ciltler için kullanılmaktadır.
  

BETTİNA BARTY
BODY LINE OLIVA


El ve Vücut Losyonu
400 ml

» Ürün Detayı

HERBAFLOR
ŞAMPUAN


Papatya Şampuanı
250 ml

» Ürün Detayı
Bizden haberdar olmak için mallistimize üye olunuz.
Soya Fasulyesi  (Lesitin)

Sağlıklı yaşama doğal bir hediyesidir. Lesitin, insan vücudundaki yaşayan her hücrenin ihtiyacı olan bir Fosfolipid' dir.

Besinlerin hücre içine giriş ve çıkışlarını ayarlayan hücre zarı yapısının büyük kısmı lesitin' den oluşur. Lesitin, beynin temel yapı taşlarından birisidir. Beynin kuru ağırlığının %30' unu, aynı zamanda sinir sisteminin %17' sini oluşturur. Kas dokusunda özellikle kalp kası dokusunda, endokrin salgı bezlerinde ve böbreklerde bulunan önemli bir yapı taşıdır. Diğer taraftan tüm karaciğer yağlarının %73' ünü kapsar. Lesitin, damarlarda birikmiş olan kolesterol plaketçiklerini küçük parçacıklara böler, böylece damar çeperindeki yığılmaları önler. Bu besin, damar sertliğine ve kardiyovasküler hastalıklara (kalp damar hastalıkları) karşı vücudu korur. Kanın vücutta daha rahat dolaşmasını sağlayarak plaketçiklerden ötürü oluşabilecek damar tıkanıklıkları riskini azaltır. Ayrıca beyin fonksiyonlarının sağlıklı ve doğru çalışmasına yardımcı olduğu gibi Thiamin' in (B1 vitamini) karaciğerde ve A vitamininin bağırsaklarda emilmesini sağlar.

Vücuttaki yağları eritme özelliği vardır. Vücuda giren yağların depolanmadan yok edilmesini sağlar. Bu nedenle kilo vermeye yardımcıdır.

Vücut enerjisine katkıda bulunmasının yanısıra Yaşlanma etkilerini azaltır.

Sivilce, ekzema, sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kıymetli bir maddedir.

Ciltteki sarı-kahverengi görünüm veren yağ depolanmalarının ortadan kalkmasına yardımcı olur.

İçeriğindeki fitoöstrojenler ile cildin elastikiyetini, nemini arttırır, kırışıklıkları ve pürüzlerin görünümünü yumuşatır.
Badem  (Prunus dulcis)

Gülgiller familyasındandır. Anayurdu İran ile Afganistan yaylaları olan badem ağacı, Eski Yunanlılar ve Romalılar tarafından Akdeniz bölgesine getirilmiş ve yöreye çok iyi uyum sağlamıştır.

Anadolu da uzun yıllardan beri yetiştirilen, 10 m ye kadar boylanabilen, şeftaliye benzeyen ama ondan daha büyük boylu ve daha uzun ömürlü bir ağaçtır, özellikle çiçeklenme zamanı dona karşı aşırı duyarlı olan badem ağacı bol güneşli, kışları ılık geçen, suyu iyi akıntılı yerleri sever ama toprak ayırımı yapmaz.

Bademler öncelikle Tatlı badem (P. dulcis) ve Acı badem (P. amara) olmak üzere iki ana türe ayrılır. Bunlardan çeşitli melezleri türetilmiştir. Tatlı badem, yağ bakımından zengin lezzetli bir besindir. Ayrıca albüminli maddeler, şekerler, emülsin ve E vitamini içerir. Acı badem bu sayılanlara ek olarak hidrosiyanik asit içerdiğinden hafif zehirlidir. Tatlı badem içi şekercilikte, çikolata endüstrisinde ve badem şurubu yapımında kullanılır, ilkbaharda bademin çağlası taze, daha sonra badem içi de kuru meyve olarak sevilerek tüketilir. Badem içinden çıkarılan bademyağı, parfüm ve kozmetik endüstrisinde sıkça kullanılır.

Tatlı badem yağı:
• Yara iyileştiricidir. Dıştan, yaralara uygulanır.
• Güneş yanıklarında rahatlatıcı olur. Dıştan, bu gibi yanıklara uygulanır.

Çatlak ve sertleşmiş deri (özellikle eller), deri üstü çizikler (iltihaplı olanlar), oturmaktan, yatmaktan, ata binmekten deride görülen deri üstü kızarıklıkları (pişikler), iltihapları, hafif yanıklarda (1. dereceden), Kuru deri, kaşıntı kesici, hafif yanıklar, deri çatlaklarında, yüz temizleme kremlerinde, deri bakım kremile-rinde kullanılır.
E Vitamini

E Vitamini, doğanın kahramanlarından cilt onarıcılarından biridir. Gündüzleri cildinizi çevre koşullarına karşı güvenceye alırken geceleri de daha önce meydana gelmiş yıpranmaları onarmaya çalışır.

E Vitamini cildi radyasyon, hava kirliliği, ağır metaller gibi çevreden gelen zararlı etkenlere karşı korur. ve aktif hücre yenilenmesini artırır. Sağlıklı cilt hücreleri ise güzel, düzgün ve ince gözenekli bir cildin temelini oluşturur. Cilt hücrelerinin nem oranı düşürüp, başka deyişle cildimiz yeterli nemi depolama gücü azaldığı takdirde, nem daha kalın üst tabakalardan sürekli buharlaştırır. Bunun sonucunda cilt yağlanır, gevşer ve istenmeyen kırışıklıklar ortaya çıkar. Kısacası, vücudumuzun bu hassas kılıfı, nem kaybı sonucu esnekliğini kaybeder. Bu durum ilk olarak genellikle güneş ve hava ile temas eden hassas olan boyun, yüz ve ellerde tespit edilir. Araştırmalara göre cilt içten ve dıştan düzenli olarak E vitamini ile beslendiğinde, cildin dış tabakasında buharlaşma yolu ile nem kayıpları daha düşük bir seviyeye indirilebilir. E vitamini sayesinden gerekli su miktarını bünyesinde barındırarak düzgün, esnek ve daha az kırışık olur. Bir başka deyişle, E vitaminin nemlendirisi etkisi vardır.

Güneş vücudun sürdürebilmesi için vazgeçilmez kaynaklardan biridir. Aşırı derecede güneşte kalındığı zaman UVA ve UVB ışınları cildi kurutur. Yukarıda bahsedilen nedenlerden dolayı ciltte tahribatlar oluşturarak, yaşlanmasını hızlandırır ve en önemlisi cilt kanserine sebep olabilir. Gerekli koruyucular kullanılmadığı takdirde ciltte ödemler ve yanıklar oluşabilir. E vitamini burada da mucizeler yaratarak, güneş ışınlarından cildi koruyarak sağlıklı ve güzel bronzlaşmayı sağlar.
Badem  (Prunus dulcis)

Gülgiller familyasındandır. Anayurdu İran ile Afganistan yaylaları olan badem ağacı, Eski Yunanlılar ve Romalılar tarafından Akdeniz bölgesine getirilmiş ve yöreye çok iyi uyum sağlamıştır.

Anadolu da uzun yıllardan beri yetiştirilen, 10 m ye kadar boylanabilen, şeftaliye benzeyen ama ondan daha büyük boylu ve daha uzun ömürlü bir ağaçtır, özellikle çiçeklenme zamanı dona karşı aşırı duyarlı olan badem ağacı bol güneşli, kışları ılık geçen, suyu iyi akıntılı yerleri sever ama toprak ayırımı yapmaz.

Bademler öncelikle Tatlı badem (P. dulcis) ve Acı badem (P. amara) olmak üzere iki ana türe ayrılır. Bunlardan çeşitli melezleri türetilmiştir. Tatlı badem, yağ bakımından zengin lezzetli bir besindir. Ayrıca albüminli maddeler, şekerler, emülsin ve E vitamini içerir. Acı badem bu sayılanlara ek olarak hidrosiyanik asit içerdiğinden hafif zehirlidir. Tatlı badem içi şekercilikte, çikolata endüstrisinde ve badem şurubu yapımında kullanılır, ilkbaharda bademin çağlası taze, daha sonra badem içi de kuru meyve olarak sevilerek tüketilir. Badem içinden çıkarılan bademyağı, parfüm ve kozmetik endüstrisinde sıkça kullanılır.

Tatlı badem yağı:
• Yara iyileştiricidir. Dıştan, yaralara uygulanır.
• Güneş yanıklarında rahatlatıcı olur. Dıştan, bu gibi yanıklara uygulanır.

Çatlak ve sertleşmiş deri (özellikle eller), deri üstü çizikler (iltihaplı olanlar), oturmaktan, yatmaktan, ata binmekten deride görülen deri üstü kızarıklıkları (pişikler), iltihapları, hafif yanıklarda (1. dereceden), Kuru deri, kaşıntı kesici, hafif yanıklar, deri çatlaklarında, yüz temizleme kremlerinde, deri bakım kremile-rinde kullanılır.
Yer Fıstığı  (Arachis Hypogaea)

Alm. Erdnuss (f), Fr. Arachide; cacahouete (f), İng. Peanut, earth nut, ground nut. Familyası: Baklagiller (Leqüminosae). Türkiye'de yetiştiği yerler: Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde yetiştirilir.

Yazın sarı renkli çiçekler açan, 20-40 cm boyunda bir yıllık otsu bir bitki. Vatanı Brezilya'dır. Tropik ve Subtropik bölgelerde yetiştirilir. Bitkinin gövdesi tüylü, yaygın ve dallanmıştır. Yapraklar saplı ve yaprakçıklar eliptik şekilli ve koyu yeşil renkli ve tüylüdür. Çiçekler yaprakların koltuğunda 2-3'ü bir arada bulunur. Çiçekler solduktan sonra dişi organı olan ovaryum toprak altına girerek orada olgunlaşır. Böylece meyve toprak altında olgunlaşan sarımsı renkli üzeri ağımsı damarlı, bir ile üç boğumlu ve her boğumda bir tohum taşıyan açılmayan fındıksı bir meyvedir.

Kullanıldığı yerler: Yerfıstığı tohumları çok miktarda yağ (% 48 kadar) taşırlar. Ayrıca % 25 kadar protein ihtivâ ederler. Tohumları gıdâ ve çerez olarak kullanılır. Tohumlarının soğukta sıkılmasıyla elde edilen yağ yumuşatıcı ve merhem olarak kullanılır. Sıcakta sıkılan yağ ise sanâyide sabunculukta kullanılır

Kuruyemişler, sağlık açısından faydalı besinlerdir. Bu kuruyemişlerin içinde yer fıstığının yeri de önemide ayrıdır. Günlük olarak tüketilecek 50 gr fıstık, sizleri çok daha sağlıklı ve dinç tutacaktır.

Yer fıstığının faydalarına, kısaca göz atacak olursak ;

YER FISTIĞININ FAYDALARI :
- Tohumlarının soğukta sıkılmasıyla elde edilen yağ yumuşatıcı ve merhem olarak kullanılır.
- İçerisindeki proteinler, adeta doping etkisi yapar.
- Bir çok hastalığın tedavisinde ve önlenmesinde yardımcıdır.
- İçeriğinde E vitamini , B grubu vitaminler ile fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum ve kalsiyum mineralleri bulunur.
- İçeriğinde bulunan, zengin sodyum, kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor, albümin, B-1, B-2, B-8 ve E vitaminleri ile mide yanması, ekşimesi ve gastriti önler.
Salatalık

Salatalık (Cucumis sativus) veya Hıyar , kabakgiller (Cucurbitaceae) familyasından bir bitki türü ve meyvesine verilen ad. Anayurdunun Kuzey Hindistan olduğu sanılan bitkinin tarımı çok eski dönemlerden beri yaygın olarak yapılmaktadır.

A, B ve C vitaminleri ile fosfor, potasyum, demir, magnezyum ve gençlik iksiri olarak tanımlanan selenyum deposu salatalık, her türlü cilt sorununa iyi geliyor. Susuzluğu giderici özelliği ile cildin nem oranını denge-liyor. Canlandırıcı ve yumuşatıcı etkisi nedeniyle kozmetik ürünlerinin vazgeçilmez besinlerinden biri. Cilde parlaklık verir canlandırır ve gözenekleri sıkıştırır.
Pro Vitamin B5

Pantotenik Asit olarak da adlandırılan B5 vitamini vücutta depolanmayan ve suda eriyen bir vitamindir. İnsan vücudunda bulunan ve hayati önem taşıyan birçok maddenin oluşumunda etkilidir. B5 vitamininin eksikliğinde dermatitler ortaya çıkabilir. B5 vitamininin dexpanthenol formunu içeren kremler deri kuruluğuna iyi ve derinin onarımını sağlar. Ciltteki büyümüş gözenekler yüksek dozda (günde 2000 mg ve üstü) alınan B5 vitamini ile azalabilir. B5 vitaminini, deri lipitlerinin üretiminde rol oynayarak derinin yumuşak ver gergin olmasını sağlar. B5 vitamini, cilt kırışıklıklarının önlenmesinde yardımcı olur. B5 vitamini, birçok akne sorunununun giderilmesinde yardımcı olur. B5 vitamini, ameliyat sonrası yaralar dahil yaraların iyileşmesini hızlandırır. Ayrıca yanıkların da iyileşmesine iyi gelir. B5 vitamininin pantethine formu derinini Stratum Corneum tabakasının hidrasyonunu geliştirerek onu stabilize eder ve esnek bir koruyucu tabaka olmasını sağlar.
Güvercin Ağacı  (Hamamelis virginiana)

Güvercin Ağacı (Hamamelis virginiana): Çiçekleri ince yapraklı ve parlak sarı renkte çiçekleri olan ve 6-7 metreye kadar uzayabilen bir ağaçtır. Uçucu yağ, tannik asid ve çeşitli maddeler içerir.

Kanamaları durdurmaya yardımcı olur. Böylece yaralanmalarda ve basurda kanamayı durdurucu etkiler gösterir. Deri hastalıklarında ve kramplarda faydalıdır. Pişiğe iyi gelir. Cilt bakımı için de kullanılır.
Aloe Vera

Aloe Vera yararları binlerce yıldır bilinen ve doğal tedavi özelliklerinin geniş çaptaki çeşitliliği sebebiyle, eski kültürler tarafından uzun süredir kullanılan şifalı bir bitkidir.

Özelikle yanıkların tedavisi için ve yaraları iyileştirmekte kullanılan Aloe Vera şifalı yönleri sebebiyle bugün de bitkisel tedavide yer alan tıbbi bitkilerden biri olarak ilgi görmekte ve de üzerinde araştırmalar yapılmaktadır.

Aloe vera içeriğinde vitaminler, mineraller, amino asitler ve enzimler bulunduran yapısı ile besleyici özelliği güçlü olan bir bitkidir.

Her ne kadar aloevera bitkisi zambakgiller ailesinden ise de, görüntüsü kaktüse benzeyen dolgun bir bitkidir. Evde yetiştirilmesi kolay olup, küçük yanık, kesik ve çizikler için bile, yaprağı ikiye ayırıp etli kısmı doğrudan yaranın üzerine konularak kullanılabilir.

Ülkemizde aleo vera bitkisi halk arasında sarısabır adıyla bilinen ottur. Sarı sabır bitkisi bazı yörelerde azvay olarak da bilinir. Aloe vera bitkisinin bir çok türü vardır. Bitkisel tedavi amaçlı kullanılan ise özellikle aloe barbadensis türüdür.

Bir Cilt Tedavi Aracı Aloe vera bitkisi eski zamanlardan bugüne kadar hep yanıkların tedavisi için ve yaraları iyileştirmek için kullanılmaktadır. Acıyı ve şişmeyi azaltmak için etkin olup, aynı zamanda, deri ülserleri, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarında bitkisel tedavi olarak kullanılmaktadır.

Sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin yanı sıra aloe vera kozmetik ürünlerinde de çok sık kullanılan bir bitki olma özelliğini taşımaktır.

Aloe vera bitkisi cilt üstündeki etkileri dolayısı ile kozmetik dünyasının oldukça ilgisini çekmiş ve bu yüzden aloe vera özü kullanılarak pek çok güzellik ve bakım ürünü yapılmıştır. Aloe vera cilt bakım ürünleri, aloe vera krem, aloe vera şampuan etiketini taşıyan geniş yelpazedeki bir çok ürün kozmetik dünyasının vazgeçilmezleri arasındadır.